#громадськемісце Російська прокуратура Криму передала до суду справу про «замах» на Таліпова #ялта #yalta

Російська прокуратура Криму передала до суду справу проти двох підозрюваних в організації замаху на проросійського блогера Олександра Таліпова.

За версією російського слідства, обвинувачені, «діючи за вказівкою невстановлених осіб, які перебувають на території України», за 1 млн російських рублів придбали мопед «Racer». У кофр мопеда вони нібито встановили вибуховий пристрій і доставили його у двір у Феодосії. Внаслідок вибуху, що стався 12 липня 2023 року, двоє людей отримали травми.

Крім того, один з обвинувачених здійснив підпал автомобіля, припаркованого у дворі одного з будинків у місті Феодосії, на якому було розміщено символ «Z». Справу скерували до створеного РФ міського суду Феодосії.

Таліпов у своїх телеграм-канал публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок скарг Таліпова кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за «дискредитацію» армії РФ. Українська прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно Таліпова за статтею «розпалювання національної ворожнечі та ненависті».

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії . Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram , Instagram та Viber Крим.Реалії . Рекомендуємо встановити VPN .

ДЖЕРЕЛО