#громадськемісце Іспанія передає Україні нову партію танків Leopard – Міноборони країни #ялта #yalta

Іспанія передає Україні нову партію військової допомоги, до якої входять десять бойових танків Leopard 2А4, декілька екскаваторів-навантажувачів і протитанкові ракети, йдеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони країни.

«Розпочалося мультимодальне транспортування в Україну 10 бойових танків Leopard 2А4, які пройшли процес ремонту, налаштування та готовності на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гуадайра, а також відповідні випробування для перевірки їхньої повної працездатності», – йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що «нова партія допомоги прибуде до Польщі вже цими вихідними, після чого їх буде поставлено українським військовим».

При цьому наголошується, що з новою партією танків Leopard 2A4 Іспанія передала Україні загалом 20 таких танків та планує підготувати ще одну партію у другій половині 2024 року.

20 травня стало відомо, що Іспанія передасть Україні другу партію танків Leopard, а також ракети для комплексу Patriot. Про це розповіла міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час 22-го засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

Раніше міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес вже заявляла про передачу Україні комплекту зенітних ракет-перехоплювачів для Patriot великої дальності. Також вона розповідала, що підготовка нових бойових танків Leopard до передачі Україні йде згідно з планом, і що перші одиниці будуть готові до кінця червня.

ЗМІ повідомляли, що Іспанія планує передати Україні ракети до Patriot. Це буде невелика партія, оскільки іспанський військовий резерв становить близько 50 одиниць, а перехоплювачі дуже дорогі, зазначає видання. Контактна група з питань оборони України збирається онлайн 20 травня на тлі наступу російських сил на сході України, зокрема на Харківщині і намагання Сил оборони України утримати свої позиції.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії . Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram , Instagram та Viber Крим.Реалії . Рекомендуємо встановити VPN .

ДЖЕРЕЛО