#громадськемісце У російських судах Криму зафіксовано 943 матеріали про «дискредитацію армії РФ» – ППУ в АРК #ялта #yalta

До російських судів на території анексованого Криму з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну надійшло 943 матеріали за адміністративною статтею про «дискредитацію армії РФ». Про це йдеться у щотижневому звіті Представництва Президента України в АРК щодо ситуації на Кримському півострові.

Зазначається, що у 836 випадках російські суди ухвалили призначити штраф фігурантам цих розглядів.

«Станом на 19 серпня зафіксовано 943 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП рф до т.зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму. З них у 836 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 18 випадках розгляд матеріалів продовжується», – йдеться у звіті.

У Росії та на окупованих нею територіях силовики переслідують проукраїнськи налаштованих жителів. Проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своїх телеграм-каналах публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок подібних скарг кримчан затримують і притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за «дискредитацію» армії РФ.

Після початку повномасштабного вторгнення в РФ було запроваджено статтю 20.3.3 КоАП – про «дискредитацію» російської армії. Переслідування настає за поширення інформації про російсько-українську війну та висловлювання будь-якої думки, що суперечить позиції Кремля. Росія поширює своє законодавство на територію півострова, а отже, кримчани також ризикують бути притягнутими до відповідальності за цією статтею.

Представниця президента України в АРК Таміла Ташева повідомляла, що у 2023 році кожне шосте покарання за так звану дискредитацію армії в РФ та на окупованих територіях України зафіксували у Криму, а кількість відкритих справ збільшилася на 70,6%.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

ДЖЕРЕЛО