У День кримськотатарського прапора відбувся майстер-клас із приготування національної страви кримських татар – янтиків. Про це повідомляє Представництво президента в АР Крим, яке було організатором заходу.
У ньому, зокрема, взяли участь постпред президента Таміла Ташева, посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс, посол Канади Наталка Цмоць та інші.
«Під час майстер-класу учасники докладніше дізналися про багату культурну спадщину корінного народу України, поринули в контексти гастрономічного коду кримських татар, який зазнавав багатьох випробувань, у тому числі депортації 1944 року. А сьогодні Росія намагається знищити культуру корінного народу України: руйнує мечеті, проводить так звані «реставрації» та чинить тиск на кримських татар, здійснюючи «гібридну» депортацію», – йдеться у повідомленні.
Дипломати також обговорили важливість підтримки територіальної цілісності України та повернення всіх окупованих територій.
26 червня в Україні святкують День кримськотатарського прапора – символу єдності, спадкоємності поколінь кримських татар і боротьби за свободу та право на самовизначення.
Золота тамга на полотнищі небесного кольору є символом національного відродження кримських татар. У 1917 році Перший Курултай затвердив цей прапор як національний. День кримськотатарського прапора відзначають із 2010 року. Традиція, що зародилася на півострові, сьогодні існує і на материковій частині України. У самому Криму після 2014 року він став символом спротиву кримських татар російській агресії та способом вираження ідентичності.
Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії . Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту : https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net . Також слідкуйте за основними подіями в Telegram , Instagram та Viber Крим.Реалії . Рекомендуємо встановити VPN .